Norjassa lomaileva

Mää oon viimeksi puhunut härren kanssa viime viikon lauantaiaamuna. Viikko sitten.
Hän soitti, että hengissä päästiin perille ja nyt odotetaan moottorikelkkakyytiä mökille.

Härre lähti jollain porukalla hankkimaan meidän uuteen tyhjään arkkupakastimeen täytettä. Hän on jossain Norjassa kännyköiden ulottumattomissa pilkillä. Aikoo tulla pian takaisin suuren kalasaaliin kanssa. Rautua muistaakseni. Jännittää, että miten paljon sitä tulee vai tuleeko ollenkaan.

Mahtaa olla hieno kokemus ja jonkinlaista kuvapläjäystä on tiedossa tänne mun blogiinkin. Jee.

Hän hankki ennen reissua vermeitä, jotta pärjää hyvin niissä olosuhteissa. Piti ostaa oikeanlaista saapasta, kuoritakkia ja -housua, alusuntuvatakkia, hanskaa, vedenkestävää pussukkaa ja siis vaikka mitä. Tarvikkeita metsästettiin ympäri Tamperetta useaan otteeseen.

Kalliita hankintoja, mutta onneksi kestäviä. Ja takki sekä housut käyvät hyvin normaalielämään.

3 thoughts on “Norjassa lomaileva

 1. Tallipäiväkirja

  Kalliiksi tulee kalansaaliit. kun tietää noiden vaatteiden hinnat… Hehe. No, onhan ne tosiaan hyviä kamoja, kun niihin satsaa. Itsekin olen ostanut kuoritakin ja tyyriit housut ja pari sikakallista fleeceä, ja vaikka ryven niillä talli- ja peltotöissä, vaatteet vaan pysyy ja pysyy. Hyvänä siis.

  Reply
 2. Pirjaana2

  Hurjasti on vermeet kehityneet siitä, kun minä kävin ex:n kanssa Norjassa kalassa. Silloin oli heinäkuu ja piekanat huusi päidemme yläpuolella meidän kalastellessa. Kalaa, enimmäkseen rautua muutama harri ja taimenia, tuli joka heitolla.Rautu viralliselta nimeltään nieriä on luonnostaan punalihainen sillä onhan se lohen sukuinen kala- luulen ma. Niin ja harri on googlen mukaan lapinsärki: yhteen kirjoitettuna. Äkkiä ajatellen on pohjoisen immeisen mielestä roskakala. Vaikka kyllä särkikalasta hyviä kalapullia saa Hyvee hyvee on. On se mielenkiintoista kuulla, kuinka se kala kulkeutuu nykyään tänne maalikyliin. Me toimme kalat perattuna ja suolattuna 10l ämpäreissä.

  Reply
 3. Jaanaba

  Tallipäiväkirja, no joo onneksi noi vaatteet kestää. Jos niille jotain tapahtuu niin se on se, että joskus voivat olla tosi vanhanaikaisen näköisiä.Pirjaana, nykyään on jo niin hienoja vermeitä, että vanha kansa ei edes ehkä ymmärrä. Harreja on pakkasessa nyt myös ja ei ainakaan meille roskakala. Hyvää se on.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *